юни 17, 2024

реклама

Конфиденциалност

Конфиденциалност и лични данни

Политика за конфиденциалност

Представяне

Novini-News.com знае за Вашата загриженост относно начина, по който се използват и разпространяват личните Ви данни. Ние уважаваме правото на конфиденциалност на Интернет потребителите и не събираме личните Ви данни без Ваше съгласие.

Каква данни се събират ?

Novini-News.com събира от Вас данни, когато се регистрирате на нашия сайт www.Novini-News.com или напишете коментар.

Когато се регистрирате на нашия сайт www.Novini-News.com, може да бъдете помолени да въведете Вашето: име, имейл адрес, пол, години, местонахождение. Нормалното Ви посещения на нашия сайт става анонимно.

За какво се ползват Вашите данни?

Всички данни, които Novini-News.com събира от Вас, могат да бъде използвани по някой от следните начини:

да отговорим по-добре на Вашите нужди
за подобряване на нашите продукти и услуги на базата на обратна връзка с Вас
да отговорим по-ефективно на Вашите искания за обслужване и поддръжка
Вашата лична информация, независимо дали публично достъпна или не, няма да бъде продавана, разменяна, прехвърляна, или отдавана на никой, по каквато и да е причина, без Ваше съгласие, освен с изричната цел на доставка на закупения от Вас продукт или услуга.
провеждане на конкурс, промоция, проучване или друга характеристика на сайта
да изпращаме периодични имейли
Имейл адресът, който предоставяте за обработка на поръчките, може да се използва за да Ви изпращаме данни и новини, свързани с поръчката, в допълнение към получаване на фирмени новини, актуализации, свързани с продукт или услуга, данни и т.н.

Как защитаваме Вашите данни?

Прилагаме мерки за сигурност за поддържане на сигурността на личните Ви данни, когато правите поръчка или достъп до личните Ви данни.

Предлагаме използването на защитен сървър, при което всички предоставени чувствителни данни се предават чрез Secure Socket Layer (SSL) технология и след това се криптират в базите данни и са достъпни само за тези, имащи специални права на достъп до такива системи, и от които се изисква да съхраняват данните в тайна.

Използваме ли „бисквитки“?

Да (бисквитките са малки файлове, които даден сайт или доставчик на услуги изпраща до компютъра Ви), чрез Вашия уеб браузър, ако позволите това да се случи. Това позволява на сайтове или доставчици на услуги, да разпознаят Вашия браузър и да улавят и запомнят определена данни.

Използваме „бисквитки“, които ни помагат да запомним и обработим продукта в потребителската Ви кошница и да разберем и запазим предпочитанията Ви за бъдещи посещения на сайта.

Разпространяват ли се данните Ви на външни лица?

Novini-News.com не продава, търгува, или прехвърля личнатe Ви данни на външни лица. Това не включва доверени трети страни, които ни помагат за работата на нашия уеб сайт www.Novini-News.com, нашия бизнес или сервизно обслужване, доколкото тези външни лица се задължават да съхраняват тази данни в тайна. Може също така да разкриваме Вашите лични данни, когато вярваме, че това е целесъобразно със закона, прилагане на политиката на нашия сайт, или за да се защитят нашите или други права, собственост или безопасност.

Връзки с трети страни

По наша преценка, може да включваме или предлагаме продукти или услуги на трети лица, на нашия уеб сайт www.Novini-News.com. Тези сайтове на трети страни имат отделна и независима, от нашата, Политика за конфиденциалност. Ето защо Novini-News.com не носи отговорност за съдържанието и дейността на сайтовете на трети страни. Въпреки това, приветстваме всякакви коментари за тези сайтове.

Защита на детските данни онлайн

Ние сме в съответствие с изискванията на COPPA (Закон за защита на детските данни онлайн). Novini-News.com не събира данни от лица под 13-годишна възраст. Нашият сайт www.Novini-News.com, продукти и услуги са насочени към хора, които имат навършени най-малко 13 години.

Онлайн политика за поверителност

Тази онлайн политика за поверителност се отнася само до данните, събрани чрез нашия сайт www.Novini-News.com, а не за данните, събрани по друг начин.

С кого споделяме Вашите лични данни?

Понякога записваме част от информацията на наши сървъри или я изпращаме на трети страни. Това се налага, за да можем да осигурим най-доброто ви преживяване при използване на нашите услуги, а понякога – и изобщо за да можем да осигурим наличност и достъпност на използваната от вас услуга.

Не даваме право на използване, не продава, не разкрива и не споделя информация за вас (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага, за да ви предоставим заявени от вас услуги и когато вие сте предоставили вашето разрешение.

За да осигурим необходимата функционалност на нашия сайт и да подобрим Вашето потребителско изживяване, ние използваме следните трети страни/ приложения/ платформи, отговарящи на GDPR, които е възможно да събират данни, за които ние не носим отговорност. Тези компании могат да използват такава информация, за да има възможност „ да доставяме реклама на потребителите си. Въпреки това тези компании нямат правото самостоятелно да споделят тази информация. Тези компании са, без изброяването да е изчерпателно. Молим Ви да посетите техните уебсайтове и да се запознаете с тяхната Политика за защита на личните данни.

    • Google със съответните свои продукти:

– Google Analytics – https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=bg
– DoubleClick for Publishers – https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=bg
– AdSense – https://policies.google.com/privacy?hl=en
– Google Plus – https://policies.google.com/privacy?hl=en

  • Facebook със съответните продукти: Facebook Tracking Pixel, Facebook Tools – Plug-in “like” button,”Share”- бутон, Facebook Comments Plug-in, Facebook Instant Articles и др: https://www.facebook.com/privacy/explanation ;

 

  1. Как можете да контролирате Вашата Лична информация?
    Вашите права на достъп, корекция или изтриване на Вашата Лична информация
    Ако желаете да прегледате, коригирате или изтриете Вашата Лична информация, която имаме за Вас, можете да се свържете с нас

Във Вашето искане, моля, пояснете до каква Лична информация желаете да имате достъп, дали искате Вашата Лична информация да бъде изтрита или променена и защо, или по какъв друг начин искате да ограничите нашата употреба на Вашата Лична информация.
Възможно е да поискаме допълнителна информация от Вас, за да потвърдим Вашата идентичност или за да разберем по-добре Вашето искане. При всички случаи, ще опитаме да спазим Вашето искане възможно най-бързо, но имайте предвид, че може да се наложи да запазим определена информация, ако това е изисквано от закона.
Вашите избори относно нашето използване и споделяне на Вашата Лична информация.
Ще поискаме Вашето съгласие за използване на Вашата Лична информация за маркетингови цели. Винаги можете да промените решението си по-късно и да ни кажете да не използваме повече Вашата Лична информация за маркетингови цели. С други думи, можете да откажете да получавате маркетингови съобщения. Можете да направите това, като:

  • се свържете с нас

Ще се опитаме да изпълним Вашето искане възможно най-бързо.

  1. Колко дълго пазим вашите лични данни?

Пазим Вашите лични данни толкова време, колкото е необходимо за постигане на целите, за които сме ги събрали. След това се задължаваме да ги унищожим незабавно, освен ако няма законов срок за тяхното съхранение.

  1. Бисквитки (Cookies)

Ние използваме бисквитки или подобни инструменти на нашият сайт, за да подобрим представянето и вашето преживяване. Тази политика обяснява как правим това.

Какво са бисквитки?
Бисквитките са съвсем малки текстови файлове, които уебсайтът може да запише на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате страница или сайт. Бисквитката ще помогне на сайта или на други сайтове да разпознаят вашето устройство следващия път, когато го посетите.
Какви „бисквитки“ използваме?
А. Според необходимостта на услугата:

НеобходимиТе са необходими за правилното функциониране на сайта или за дадена функционалност, която потребителят желае да използва.
ФункционалниТе са важни за изпълнението на услугата, защото:

·         служат за подобряване на функционалността на услугата и са предназначени да осигурят високо ниво на функционалност на услугата.

·         са много важни за функции на услугата. Тяхното заключване ще доведе до неправилното функциониране на някои процеси.

БизнесТе спомагат за изпълнението на бизнес процесите на сайта. Блокирането им няма да попречи на пълната функционалност на сайта. Блокирането им може да доведе до понижено ниво на обсужване или поддръжка. Тази категория включва например „бисквитките“ при провеждането на различни маркетинг кампании.

Б. Според времето на престой на вашето устройство използваме два вида бисквитки – на потребителска сесия и фиксирани.

Сесиини /временни/ бисквиткиТова са временни файлове, които остават в устройството на потребителя до края на потребителската му сесия (престой в сайта) или до затваряне на приложението (уеб браузъра).

 

Постоянни

/фиксирани/

бисквитки

Фиксираните файлове остават на устройството на потребителя за периода, параметриран от бисквитките или докато бъдат изтрити ръчно от потребителя.

В. Видове бисквитки според произхода – администраторът, който управлява бисквитките:

реклама


Бисквитки от сайтаTова са “бисквитки”, поставени във Вашия браузър и/или твърд диск от действителния уеб сайт, който посещавате. Това включва приписването на уникална Ваша идентичност с оглед проследяването на движението Ви в уеб сайта. Операторите на уеб сайтове често използват “бисквитки” на първата страна за управление на сесията и с разпознавателни цели

 

Външни бисквитки“Бисквитки”, използвани от трети страни, например социални мрежи, за да проследят посещенията Ви в различни сайтове, в които те рекламират. Операторът на уеб сайта няма контрол върху “бисквитките” на трети страни.

Г. Според преследваната цел:

Бисквитки за производителност на сайтаИзползват настройките, функциите и други услуги на сайта. Осигуряват възможности за проверка на автентичността и оптимизират производителността на сайта. Позволяват гладкото функциониране на сайта и неговите функции.
Сесия състояниеЗаписват информацията за това как потребителят използва сайта. Те могат да включват най-посещаваните страници или съобщения за грешки, които се появяват на някои страници. Бисквитките се използват за съхранение на т.нар. “състояние на сесията”, за да помогнат за подобряване на услугата и повишаване на комфорта на сърфиране.
Анализ и изследвания, одит на аудиториятаПозволява на собственика на сайта да разбере по-добре предпочитанията на потребителите си и чрез проведения анализ да подобри и развие продукта и услугите. Обикновено собственикът на сайта или изследващата компания събира анонимна информация и данни за тенденциите на процеса, без да се идентифицират индивидуалните потребители или личните им данни
Бисквитки за рекламна дейност;Позволяват показването на реклами и съобщения извън платформата на други сайтове, които са по-интересни за потребителите, за да може съдържанието на платформата да е максимално полезно.
Бисквитки за местоположениеПозволяват персонализиране на информацията, показвана за местоположението на потребителя.

Бисквитки от трети страни:

А. Google Analytics: Този уебсайт използва Google Analytics („Гугъл Аналитикс“), услуга за уеб анализ, предлагана от Google, Inc (“Google”). Google Analytics използва т.нар. cookies („бисквитки“), представляващи текстови файлове, запаметени на вашия компютър, за да направи възможен анализа на използването на сайта от потребителите. Информацията за използването на този сайт, придобита посредством бисквитки, обикновено бива предавана и съхранявана от Google на сървъри в САЩ.  На този сайт е активирано IP обезличаване, поради което Google ще заличи частично IP адреса на потребител в държавите-членки на Европейския съюз, както и в другите страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се изпраща и заличава частично на сървъри в САЩ. По възлагане на оператора на този уебсайт Google ще използва тази информация, за да оцени използването на сайта, за съставяне на отчети за уеб-активности и предоставяне на оператора на сайта на други услуги, свързани с използването на сайта и използването на интернет към сайта. Google няма да свързва IP адреса, изпратен от вашия браузър чрез Google Analytics, с други данни, съхранявани от Google.

Б. Facebook: Това онлайн приложение използва Social Plugins („Plugins“) на социалната мрежа facebook.com. Когато влезете в дадена уеб страница, вашият браузър веднага ще направи директна връзка със сървърите на Facebook. Съдържанието на този Plugin ще бъде предадено директно от Facebook към вашия браузър, който ще го свърже с интернет страницата. Операторът на сайта не може да влияе на количеството данни, които Facebook събира с помощта на тези Plugins. Затова чрез следния линк ние ви информираме само за това, което ни е известно http://www.facebook.com/help/?faq=17512.

Чрез свързването с тези Plugins Facebook получава информация, че съответната наша интернет страница или платформа е била посетена. Ако сте се логнали във Facebook, Facebook може да причисли това посещение към вашия профил. Ако си взаимодействате с тези  Plugins, напр. натиснете бутона „Харесвам“ или напишете коментар, съответната информация веднага ще бъде прехвърлена от вашия браузър към Facebook и ще бъде запаметена там. Ако не сте регистриран във Facebook, пак има възможност Facebook да разбере вашия IP адрес и да го запамети.

Тези Plugins на Facebook могат да бъдат прикрепени от операторите на сайтове върху собствените интернет страници или платформи. С едно кликване върху тези Plugins регистрираните във Facebook потребители могат автоматично да оставят съобщение в техния Facebook профил, че харесват информацията от линковете на оператора на сайта. Свързаният с Facebook Plugin „си комуникира“ текущо с Facebook и при посещение на интернет страницата изпраща данните на Facebook – дори и ако потребителят не е кликнал на Plugins.

В. Линкове към други страници:

Когато използвате нашия сайт е възможно да попаднете на линкове към други уебсайтове, приложения и платформи, които не са осигурени от нас, а от други компании. Указанията за защита на личните данни важат само за нашата уеб страница и ние не сме отговорни за тези уебсайтове, приложения и платформи. Молим да обръщате внимание на информацията за защита на личните данни, която е дадена на чуждите уеб страници. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание. За нелегални, непълни или липсващи указания, както и за вреди, причинени от наличието или неналичието на такава информация, отговорност носи доставчикът на уеб страницата, към която сте били препратени. Ние носим отговорност за съдържанието на чуждите страници, само ако сме били уведомени от вас за евентуално нарушаване на законовите разпоредби и имаме техническата възможност да предотвратим използването им.

Г. Google Fonts – ние използваме шрифтове на Google, с цел да ви предоставим по-добро потребителско изживяване.

Как да изключите бисквитките?

Молим Ви да обърнете внимание, че ако решите да спрете бисквитките, някои секции от нашия сайт може да не работят правилно.
Всички съвременни браузъри ви позволяват да променяте настройките за бисквитки. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню “опции” или “предпочитания” на вашия браузър. За да сте наясно с тези настройки можете да последвате следните стъпки:
а. за Microsoft Internet Explorer:

  • Tools > Internet Options > Privacy Tab
  • Използвайте плъзгача, за да зададете опциите, или използвайте допълнителните опции (Advanced…)

б. за Mozilla:

  • Tools > Cookie Manager ИЛИ
  • Edit > Preferences > Privacy & Security
  • Задайте опции в точка Cookies
  • Cookie Sites позволява настройки по домейни: Block/Session/Allow
  • Stored Cookies отваря прозорец за управление на „бисквитки“, в който се показват подробности за съхранените бисквитки, като има възможност да се изтриват или блокират

в. за Operа:

  • Opera > Settings > Preferences… ИЛИ
  • Ctrl+F12
  • Advanced > Cookies
  • Accept cookies – използването на бисквитки позволено. Стойността е зададена по подразбиране.
  • Accept only cookies from the site I visit – позволяване използването на бисквитки само от сайта, който сте посетили.
  • Never accept cookies – забранено използването на бисквитки.
  • Delete new cookies when exiting Opera – изтриване на новите бисквитки след затварянето на браузъра. Ако сте посетили даден нов сайт, който запазва информация в бисквитките, след затварянето на браузъра, новосъздадените бисквитки автоматично се трият.
  • Ask me before accepting cookies – браузърът пита потребителя, дали иска да/не използва бисквитки при нужда.
  • Manage Cookies – организиране на бисквитките.

г. за Google Chrome:

  • Опции > Разширени настройки
  • Поверителност > Настройки на съдържанието > “Бисквитки”
  • Да се разреши задаването на локални данни (препоръчително) – стойността е зададена по подразбиране.
  • Разрешаване на задаването на локалните данни само за текущата сесия.
  • Задаването на данни от сайтове да се блокира изцяло.
  • Да се блокира задаването на „бисквитки“ на трети страни – да/не
  • „Бисквитките“ и другите данни за сайтове и приставки да се изчистват, когато затварям браузъра си – да/не

Настройки чрез външни инструменти.

  • Инструмент на Google, под формата на приставка към браузъра, чрез който можете лесно да забраните Ваши данни да бъдат ползвани от услугата Google Analytics, която е често използвана от множество сайтове за преброяване на посещения и статистическа информация. Google Analytics Opt-out Browser Add-on:
  • Инструменти, чрез които можете да проверите статуса и да поставите изрична забрана на голям брой рекламни платформи да ползват Ваши данни във връзка с таргетиране и персонализиране на рекламa:
    – https://optout.aboutads.info/
    – http://www.youronlinechoices.com/bg/
  • Настройки в платформата на Google относно бисквитки, създавани и управлявани от тяхна страна с рекламни цели: https://adssettings.google.com/authenticated
  • Настройки в платформата на Facebook относно бисквитки, създавани и управлявани от тяхна страна с рекламни цели: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

 

Условия и правила

Може да прочетете Условията за ползване, ограничения и отговорности при използването на нашите услуги на Условия за ползване

Вашето съгласие

Използвайки сайта www.Novini-News.com , Вие се съгласявате с нашата Политика за конфиденциалност.

Промени в Политиката за конфиденциалност

При промени в Политиката за конфиденциалност, те ще бъдат публикувани на тази страница, без предварително предупреждение.
Комисия за защита на личните данни:

Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов“ 15
Телефон: 02/ 91-53-515,91-53-519
Факс: 02/ 91-53-525
Email:[email protected]
Интернет сайт: www.cpdp.bg

 

реклама


Вижте всички последни новини от днес.
Google news - Novini-news.com Последвайте ни в Google News Showcase

Ползвайки този сайт Вие се съгласявате с употребата на бисквитки повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.